Skörderisotto

Koktiden kan variera lite grann beroende på vilket ris man använder.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g morötter - späda
  • 300 g gröna bönor - t ex brytbönor eller haricots verts
  • 1 purjolök - späd
  • 13 - 15 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl risottoris - (avorio eller arborio)
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj och ansa alla grönsaker. Skär morötterna i slantar, bönorna i mindre bitar och purjon i ca 2 cm breda bitar.

  2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Lägg i grönsakerna och sjud dem 2 min. Lyft upp dem med hålslev och lägg över i durkslag. Skölj i kallt vatten. Spara buljongen till riset.

  3. Fräs riset i oljan i en kastrull under omrörning 2 min utan att det får färg. Sänk värmen och tillsätt buljongen så att den helt täcker riset. Låt koka på svag till medelhög värme, rör om då och då. Späd med buljongen, lite i taget, tills riset är al dente, ca 20 min. Risotton ska vara krämigt lös.

  4. Rör ner ost och smör. Smaka av med peppar. Vänd ner grönsakerna och servera genast. Ca 470 kcal per portion, 14 g fett, 17 g protein, 64 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!