Skomakarbiff med kantareller och ugnsrostad potatis

Klassikern skomakarlåda har gett inspiration till den här rätten. Här har den lyxats till med kantareller.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar - (800 g)
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 vitlöksklyftor

Biff

  • 1 bacon - (140 g)
  • 200 g kantareller
  • 1 purjolök - liten
  • 1 msk smör - + 1 msk smör
  • 4 biffar - utskurna (á ca 150 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond - koncentrerad

Till garnering

  • 0,5 kruka gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skär varje potatis i fyra klyftor, ringla över olja, salta och peppra. Tryck till vitlöken så att skalet öppnas. Lägg allt på ugnssäkert fat, tillaga mitt i ugnen 20-25 min tills potatisen är mjuk.

  3. Strimla baconet tunt. Ansa kantarellerna, skölj och strimla purjolöken.

  4. Stek baconet i smör, tillsätt kantareller och stek tills all vätska är borta. Tillsätt purjolök precis på slutet.

  5. Stek biffarna i smör ca 2 min på vardera sida. Häll på vatten och kalvfond, låt koka ihop ett par minuter.

  6. Skiva köttet, servera med buljong, svampfräs och potatis. Strössla över gräslök och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!