Skogshallonsmuffins

Vid serveringen kan man pudra över florsocker. Ta med sockret i en tom filmrullsburk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 2 dl skogshallon
  • 1 dl pistaschmandel - hackade
  • 1 pkt florsocker - till garnering
  • 10 muffinsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret, låt det svalna något och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, häll i mjölkblandningen. Blanda mjöl med bakpulver och tillsätt blandningen, rör om noga så att allt blir väl blandat.

  2. Placera muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i formarna. Lägg på skogshallon och hackad pistaschmandel.

  3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg en plåt över om de ser ut att mörkna för fort. Frys in. Sikta över lite florsocker vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!