Tunna strimlor av färsk skinka bör wokas snabbt i ganska hög värme för att behålla sin saftighet.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g färsk skinka av rostbiff eller innanlår
2 morötter
1 purjolök
150 g sockerärter färska
1 röd paprika
1 l vatten
3 msk kinesisk soja
100 g vermicellinudlar
1 msk rapsolja
2 tsk röd currypasta
1 lime rivet skal och pressad saft
1 tsk salt

Sambal yoghurt:

1 dl matlagningsyoghurt
0,5 tsk honung
0,5 tsk sambal oelek
1 krm salt

Servering:

limeklyftor

Skinkwok med vermicellinudlar

  1. Skär skinkan i mycket tunna strimlor. Skala och ansa grönsakerna och finstrimla dem.
  2. Koka upp vatten och blanda med soja. Lägg ner nudlarna.
  3. Woka kött och grönsaker i omgångar i olja i wokpanna eller i stekpannan. Sila av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i woken.
  4. Rör ner röd currypasta, limeskal och limesaft. Smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till sambalyoghurten.
  5. Servera woken med en klick yoghurt och limeklyftor.