Skinkwok med vermicellinudlar

Tunna strimlor av färsk skinka bör wokas snabbt i ganska hög värme för att behålla sin saftighet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g skinka - färsk av rostbiff eller innanlår
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 150 g sockerärter - färska
  • 1 röd paprika
  • 1 l vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 100 g vermicellinudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 lime - rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk salt

Sambal yoghurt

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt

Servering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär skinkan i mycket tunna strimlor. Skala och ansa grönsakerna och finstrimla dem.

  2. Koka upp vatten och blanda med soja. Lägg ner nudlarna.

  3. Woka kött och grönsaker i omgångar i olja i wokpanna eller i stekpannan. Sila av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i woken.

  4. Rör ner röd currypasta, limeskal och limesaft. Smaka av med salt. Rör ihop ingredienserna till sambalyoghurten.

  5. Servera woken med en klick yoghurt och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!