00000

Recept på skinkschnitzel med varmt mangofräs. Söt mango och aromatisk ingefära passar bra till stekt fläskkött.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g färsk skinka i tunna skivor
3 dl basmatiris
1 rödlök
1 pkt frysta mangotärningar (250 g)
0,5 msk rapsolja + 1/2 msk
1 kruka koriander
2 msk ingefära färskriven
0,5 tsk salt + 1 tsk
1 krm nymald svartpeppar
400 g strimlad kinakål

Skinkschnitzel med varmt mangofräs – gör så här:

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och klyfta rödlöken. Fräs lök och mango i 1/2 msk olja ca 2 min. Grovhacka ca hälften av koriandern, spara resten till garnering. Blanda ner koriandern i pannan och tillsätt ingefära och 1/2 tsk salt. Ta åt sidan.
  3. Stek skinkskivorna i 1/2 msk olja ca 1 minut per sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Servera med mangofräs, ris och strimlad kinakål. Garnera med resten av koriandern.

Ca 440 kcal per portion:  7 g fett • 32 g protein • 61 g kolhydrater