Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis

Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis passar både till vardag och fest. Parmaskinkan som steks får koncentrerad sälta, vilket passar fint till det milda köttet.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g skinka - färsk i tunna skivor
  • 100 g parmaskinka

Potatis

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 burk paprika - grillad (200 g)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 100 g kapris
  • 1 kruka timjan
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Potatis: Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av men spara oljan.

  2. Stek potatis och lök i 2 msk olja tills de fått fin färg. Smula över buljongtärningen och häll på 3 dl vatten. Blanda i kaprisen och låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Krydda potatisen med salt och peppar och strö över paprikan.

  3. Strimla parmaskinkan. Stek den knaprig utan fett i en stekpanna. Ta upp den på ett fat. Stek den färska skinkan i 1 msk paprikaolja i en stek­panna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Strö parmaskinka över köttet. Hacka hälften av timjanen och strö den över potatisen. Garnera köttet med resten av timjanen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!