3.83.83.83.83.8

Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis passar både till vardag och fest. Parmaskinkan som steks får koncentrerad sälta, vilket passar fint till det milda köttet.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g skinka, färsk i tunna skivor
100 g parmaskinka

Potatis:

800 g potatis
1 gul lök
1 burk paprika, grillad (200 g)
1 hönsbuljongtärning
100 g kapris
1 kruka timjan
salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Skinkschnitzel med parmaskinka och kaprispotatis – gör så här:

  1. Potatis: Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av men spara oljan.
  2. Stek potatis och lök i 2 msk olja tills de fått fin färg. Smula över buljongtärningen och häll på 3 dl vatten. Blanda i kaprisen och låt puttra under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Krydda potatisen med salt och peppar och strö över paprikan.
  3. Strimla parmaskinkan. Stek den knaprig utan fett i en stekpanna. Ta upp den på ett fat. Stek den färska skinkan i 1 msk paprikaolja i en stek­panna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Strö parmaskinka över köttet. Hacka hälften av timjanen och strö den över potatisen. Garnera köttet med resten av timjanen och servera.