Skinksallad med inlagda päron, ost och rostad mandel

Skinka med god sälta, päron med sötma och krämig gorgonzola - en svårslagen trio.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g serranoskinka - i tunna skivor
  • 1 dl sötmandel
  • 4 formfranska - skivor
  • 150 g gorgonzolaost - fast
  • 300 g sallad - blandad, t ex roman-, rosé- och frisée

Inlagda päron

  • 2 päron - fasta
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)

Vinägrett

  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Inlagda päron: Blanda vatten, socker, ättika och salt. Rör tills socker och salt lösts upp. Skär päronen i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg päronen i lagen och låt dem marinera i kylen under tiden som salladen tillagas.

  2. Skålla och skala mandeln. Rosta dem i en torr stekpanna på medelstark värme tills de fått fin färg. Låt kallna.

  3. Blanda ingredienserna till vinägretten.

  4. Rosta brödet i brödrost och bryt det i grova bitar. Bryt osten i bitar. Låt päronen rinna av.

  5. Fördela salladen på tallrikar och toppa med päron, mandel, ost, krutonger och skinka. Servera med vinägretten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!