00000

Krispiga skinkrullar som passar bra till det mjuka moset. Potatismoset är gjort på nykokt potatis, vanlig mjölk, en matsked smör, salt och peppar. Apelsinsåsen sätter krydda på rätten.

För 2 person(er)

Ingredienser

100 g lagrad grevé 17% eller Herrgård, 17%
0,5 paprika
0,25 purjolök
1 endive
60 g rökt skinka stora skivor
25 g haricots verts frysta

Sås:

1 apelsin pressad saft
1 tsk vinäger
1 msk farinsocker
1 krm ingefära mald

Tillbehör:

potatismos

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär osten i stavar. Kärna ur paprikan och skär den i stavar. Skär långa strimlor av purjolöken. Plocka blad från endiven.
3. Lägg ut skinkskivorna och fördela ost och grönsaker på dem. Sätt in rullarna mitt i ugnen 10-15 minuter.
4. Koka upp ingredienserna till såsen i en kastrull.
Låt koka ihop 5 minuter.
5. Skeda såsen över rullarna vid servering. Garnera med resten av endivebladen. Servera rullarna med potatismos.