4.74.74.74.74.7

Skinkmacka med brysselkål och picklade senapsfrön är en matig macka. De picklade senapsfröna som blandas med dijonsenap smakar som en riktigt stark, grovkornig senap.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

10 skivor vörtbröd
10 skivor julskinka, kokt
400 g brysselkål
1 dl syltlök
2 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Senapsfrön:

0,5 dl senapsfrön, gula
1 dl vatten
0,75 dl strösocker
2 msk ättiksprit, (12 %)
1 krm salt
1 tsk dijonsenap

Garnering:

krispsallad
bladpersilja

30 minuter

Skinkmacka med brysselkål och picklade senapsfrön – gör så här:

  1. Senapsfrön: Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Lägg i senapsfröna och koka dem i lagen ca 5 min. Häll av lagen och låt kallna. Blanda  senapsfröna med dijonsenap.
  2. Ansa brysselkålen. Koka den i lättsaltat vatten 6–8 min. Låt rinna av ordentligt och skär brysselkålen i fjärdedelar. Grovhacka syltlöken. Låt den rinna av ordentligt i en sil.
  3. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i majonnäsen och krydda med salt och peppar. Vänd i brysselkål och syltlök.
  4. Skär bort kanterna på brödet. Lägg på salladsblad och brysselkålssalladen. Toppa med skinka och senapsfrön och garnera med persilja.
Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Kött, Mackor