Skinkbakad mozzarella på sparris

Recept på skinkbakad mozzarella på sparris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g sparris - färsk
  • 2 msk smör
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 250 g mozzarella
  • 8 lufttorkad skinka - i skivor
  • 2 msk basilika - hackad

Tillbehör

  • citronklyftor
  • pasta - kokt, eller vitt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala den vita sparrisen. Skär bort ett par cm av den nedersta delen. Koka sparrisen nätt och jämnt färdig i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.

  2. Lägg sparrisen på ett smort ugnssäkert fat. Klicka på smöret och häll över citronsaften.

  3. Dela osten i skivor. Linda en skinkskiva runt varje. Lägg ostpaketen och basilika på sparrisen.

  4. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!