55555

Recept på skimrande jultryfflar med apelsinsmak. Allt gott på ett ställe! Ätbart guld- och silverpuder hittar du på Panduro hobby och på nätet av märket Squires kitchen.

För 25 tryfflar

Ingredienser

Tryfflar

200 g mörk choklad (64%)
2 apelsiner, rivet skal
1 dl vispgrädde
2 msk smör
300 g vit choklad

Garnering

ätbart guld- och silverpuder

30 min + 3 1/2 timme i kylen

Jultryfflar med apelsinsmak – gör så här:

  1. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål.
  2. Skölj apelsinen i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda skalet med grädden.
  3. Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt smöret i klickar och rör tills chokladen smält och smeten blivit slät. Ställ smeten i kylen för att stelna något, ca 1 timme, den ska bli så fast att det går att rulla kulor.
  4. Forma chokladsmeten till kulor och ställ in i frysen att stelna, ca 1 timme.
  5. Hacka den vita chokladen. Smält hälften i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den resterande chokladen. Doppa kulorna i den vita chokladen, täck dem så mycket som möjligt. Lägg kulorna på galler. Ställ i kylen tills chokladen stelnat, ca 30 min.
  6. Häll puder i en skål och stryk detta på tryfflarna med en bakpensel. Förvara tryfflarna i kylen.

    dessert-jul

    Foto: Per Ranung

    Jultryfflar med apelsinsmak, bär i rom och vaniljparfait med mandelstjärnor. Frostade frukter gör du enkelt genom att pensla frukten med uppvispad äggvita, och doppa dem i rikligt med strösocker.