Skepparns gubbröra

På m/s Byfjorden föredrar Fredrik Sjöströms torra röror utan majonnäs. Den här gubbröran är en klassiker ombord.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 ägg - hårdkokta
  • 4 potatisar - kokta
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • 3 salladslökar
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • tångknäcke - eller annat knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och hacka ägg och potatis. Låt ansjovis-filéerna rinna av och hacka dem. Blanda ägg, potatis och ansjovis.

  2. Finhacka dill, gräslök och salladslök och rör ner i blandningen. Smaka av med svartpeppar.

  3. Bryt knäckebrödet i lagom stora bitar och klicka på röran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!