Skärgårdssill från Artipelag

Artipelagsill är en sill skapad av restaurang Artipelag strax utanför Stockholm. En krämig sill med smak av dill, löjrom och lite senap.
Fredrik Björlin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl dill och gräslök - hackad
  • 30 g löjrom
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • salladslök - finstrimlad
  • dill

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 24 timmar.

  2. Blanda majonnäs, gräddfil, senap, örter och löjrom. Krydda med peppar.

  3. Låt sillen rinna av och vänd ner den i såsen. Låt stå och dra i kylen ca 24 timmar.

  4. Garnera sillen med salladslök och dill vid servering.

  5. Recept på Artipelags goda senapssill hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!