44444

Artipelagsill är en sill skapad av restaurang Artipelag strax utanför Stockholm. En krämig sill med smak av dill, löjrom och lite senap.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 burkar inläggningssill, (à 420 g)
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
0,5 dl dill och gräslök, hackad
30 g löjrom
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering

salladslök, finstrimlad
dill

15 minuter + 2 dygn i kyl

Artipelagsill – gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 24 timmar.
  2. Blanda majonnäs, gräddfil, senap, örter och löjrom. Krydda med peppar.
  3. Låt sillen rinna av och vänd ner den i såsen. Låt stå och dra i kylen ca 24 timmar.
  4. Garnera sillen med salladslök och dill vid servering.

Recept på Artipelags goda senapssill hittar du här!

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill