00000

Recept på skånsk kryddsil. Att göra egen lag till sillen tar inte många minuter. Efter ett dygn i kylen är den kryddiga sillen färdig att serveras.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

2 burkar inläggningssill (420 g)
1 gul lök

Lag

1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1 msk kryddpeppar
1 msk dillfrön
1 msk enbär
1/2 msk hel koriander
5 lagerblad
3 kryddnejlikor

10 min+1 dygn att mogna

Skånsk kryddsill – gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Tillsätt samtliga kryddor och låt kallna.
  2. Skär sillen i portionsbitar. Skala och skiva löken. Lägg sill och lök i lagen.
  3. Låt dra i kylen ca 1 dygn. Förvara i tättslutande burk.
Fler recept med: Övrigt, Påsk