Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème

Recept på skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème. En lyxig förrätt som avnjuts bäst tillsammans med ett gott mousserande vin.

Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème – gör så här:

  1. Citroncrème: Vispa samman citron, senap och äggula. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning. Tillsätt saltet och ställ citroncrèmen i kylen.
  2. Ta köttet ur humrarna och skär det i mindre bitar.
  3. Salta pilgrimsmusslorna och stek dem på högsta temperatur i 1 msk olivolja ca 1 minut på varje sida.
  4. Lägg eller spritsa citron-crème på tallrikarna. Lägg på pilgrimsmussla, hummerkött, löjrom och salladsskott. Ringla över resterande olivolja.

 

Vintips!

Launois Vintage Blanc de Blancs Brut 2000 (nr 7329) 349:-

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Recept från