Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto är en riktigt lättlagad maträtt. Rör om ofta, tillsätt vätskan lite i taget och låt risotton koka på svag värme. Då blir den perfekt krämig och lagom mjuk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 thaichili
  • 8 dl vatten
  • 3 dl arborioris
  • 2 tärningar hönsbuljong - eller grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 burk kräftstjärtar i lag - (330 g)
  • 1 burk räkor i lag - (330 g)
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Finhacka chilin. Värm vatten med buljongtärningarna i en kastrull tills buljongen lösts upp.

  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, schalottenlök, chili och risunder omrörning ca 3 min. Späd med buljong och vin lite i taget.

  3. Låt riset sjuda på låg värme och späd vartefter med mer buljong och vin. Rör om ofta. Efter ca 20 min är riset färdigt och ska vara mjukt men med en fasta kärna.

  4. Låt kräftstjärtar och räkor rinna av och blanda ner dem i risotton. Halvera tomaterna och blanda ner dem och parmesanosten strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!