30 minuter
Skaldjursplatå med tillbehör – gör så här:
- Vinägrett: Skala och finhacka löken och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och socker.
- Yuzumajonnäs: Vispa samman äggula och senap. Droppa i oljan försiktigt under vispning tills du får en fast majonnäskonsistens. Vispa i yuzusaft, sesamolja och salt. Strimla citronmelissen och rör i.
- Rhode island: Vispa ihop majonnäs, chilisås, konjak, senap, socker och salt. Vispa grädden fast och vänd i.
- Lägg upp skaldjuren. Servera med såserna.
Fakta: Yuzu
Yuzu är en asiatisk citrusfrukt som påminner lite om grapefrukt. Den finns att köpa i asiatiska butiker eller välsorterade matbutiker.
Vin till skaldjur! Vår vinexpert Marie Oskarsson tipsar:
- Chablis Le Finage La Chablisienne 2017 (70631), 155 kr, är rena glädjepillret för en skaldjursälskande göteborgare som jag – friskt och elegant med mineral, melon och örter. Från pålitliga La Chablisienne.