Skaldjurspizza

En lyxig pizza med skaldjur – som går snabbt att baka eftersom degen inte behöver jäsa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pizzakit med tomatsås - förpackning
  • 500 g skaldjursmix - fryst (1 påse)
  • 500 g räkor - med skal
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl ost - riven
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka oregano - eller basilika

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på det gradtal som står på pizzadegsförpackningen. Låt skaldjursmixen tina och rinna av ordentligt. Skala räkorna.

  2. Rulla ut degen på bakpappersklädd plåt. Forma den eventuellt rund. Pensla kanten runt om med olivolja. Bred på tomatsås och strö över ost.

  3. Grädda mitt i ugnen enligt förpackningens anvisning.

  4. Fräs skaldjursmix och räkor i resten av oljan i het stekpanna ca 3 min. Skala och pressa över vitlöken och krydda med salt och peppar.

  5. Toppa pizzan med skaldjuren och örter. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!