45 minuter
Skaldjurspaella – gör så här:
- Skrubba musslorna. Kasta bort de musslor som är trasiga och som inte stängs när de knackas i köksbänken. Lägg musslorna i en gryta. Skala och hacka lök och 1 vitlöksklyfta. Ansa och hacka fänkålen (spara fänkålsdillen till garnering). Fräs lök och fänkål i 2 msk olja, paprikapulver och saffran.
- Häll på vin och vatten. Tillsätt 1 tsk salt och koka upp. Lägg i musslorna. Koka ca 5 min. Ta upp musslorna med hålslev. Kasta bort de musslor som inte öppnats. Plocka ut musslorna ur skalen. Låt lök och fänkål vara kvar i buljongen. Häll riset i musselbuljongen. Sjud ca 15 min.
- Stek chorizoskivorna knapriga i 1 msk olja. Låt rinna av på hushållspapper. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär av ca 2 cm längst ner på sparrisen. Pensla paprika och sparris med 1 msk olja och stek eller grilla dem runt om. Stek skaldjursblandningen hastigt på hög värme och pressa i 1 skalad vitlöksklyfta.
- Blanda ner skaldjur, musslor och chorizo i saffransriset. Lägg på sparrisen försiktigt. Strö över fänkålsdill. Servera med citron och vitlöksmajonnäs.