Skaldjursgryta

Till den här grytan kan man, om man får tag på det, använda den thailändska buljongtärningen Tom Yum av det välbekanta märket Knorr. Den finns i asiatiska butiker, men det går lika bra med höns- eller grönsaksbuljong.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - liten, gul
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk currypasta - grön
  • 1 buljongtärning tom yum - höns eller grönsaks
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 200 g räkor - skalade
  • 250 g musslor
  • 75 g sockerärter
  • 80 g spenat - färsk

Tillbehör

  • ris - kokt eller nudlar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och curry på medelgod värme ca 1 min. Tillsätt buljongtärning, vatten och kokosmjölk och låt koka ca 5 min.

  2. Blanda ner skalade räkor, avrunna musslor, ansade sockerärter och spenat och koka ca 1 min. Servera med kokt ris eller kokta nudlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!