Skaldjurscocktail

Till våra fina svenska skaldjur passar en frisk vinägrett med lätt smak av saffran.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 hummerstjärtar
  • 500 g räkor - stora, (50/70)
  • 200 g musslor - frysta, utan skal
  • 0,25 gurka
  • 1 avokado
  • 4 körsbärstomater
  • 25 g mâchesallad
  • 2 dillkvistar

Saffransvinägrett

  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk fransk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0,5 påse saffran - (à 0,5 g)
  • 2 msk olivolja - mild
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Skala hummerstjärtar och räkor. Tina musslorna.Skär gurkan på längden och sedan i remsor med osthyvel. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Fördela hummer, musslor, räkor och grönsaker i fyra glas.

  2. Vinägrett: Rör samman citronsaft, senap och honung, saffran och salt. Vispa ner oljan droppvis. Servera vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!