30 min
Skaldjursceviche – gör så här:
- Skrubba musslorna och släng de som är trasiga eller inte stängs när de knackas mot diskbänken.
- Skala och finhacka 1 schalottenlök och vitlöken. Fräs dem i 1 msk olja i en gryta och tillsätt musslor och vin. Låt koka under lock ca 5 min, tills musslorna öppnats. Släng de som inte öppnats. Spara 1 msk av musselspadet. Ta musslorna ur skalen och lägg i en skål.
- Klipp upp skalet på kungskrabban och skär köttet i mindre bitar.
- Skala och finhacka 2 schalottenlökar. Fräs selleri, salladslök och schalottenlök mjuka i 2 msk olja. Låt kallna.
- Mixa grönsaksfräset och 4 pilgrimsmusslor till en slät puré med musselspad och 2 msk olja. Tillsätt Salsa de Rocoto, paprikapulver och salt.
- Skiva resterande pilgrimsmusslor. Blanda med musslor, kungskrabba, räkor och limesaft. Hacka koriander och vänd ner.
- Toppa med Rocotokräm. Flingsalta. Servera med limeklyftor.
*Salsa de Rocoto är en peruansk chilipuré som kan köpas på burk, bland annat på nätet. Alternativet är att koka 1 röd chilifrukt, kärna ur och mixa den tillsammans med 1 msk pressad lime, 1/3 salladslök och 2 krm salt.