Skaldjur med 3 såser (paprikaröra, vitlöksmajonnäs & citroncrème)

Förrättstallriken blir en palett av grillad pilgrimsmussla, räkor och hummer samt tre röror på paprikaröra, vitlöksmajonnäs och citroncrème.

Här hittar du receptet på hummersoppan.

Skaldjur med paprikaröra, vitlöksmajonnäs och citroncrème – gör så här:

  1. Ta köttet ur humrarna och skär det i bitar. Spara skalen till soppan. Skala räkorna.
  2. Paprikaröra: Sätt ugnen på 250° grill. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en plåt.
  3. Rosta paprikan högt upp i ugnen ca 5 min tills skalet blir svart och bubbligt. Låt svalna. Dra av det tunna yttre skalet. Skär i bitar och mixa med mixerstav till en slät massa. Blanda med vinäger, salt och peppar. Förvara svalt.
  4. Vitlöksmajonnäs: Lägg äggulan i en rundbottnad skål. Vispa ner olja först droppvis och sedan i en jämn stråle. Smaka av med tabasco, salt och vitlök. Låt stå svalt.
  5. Citroncrème: Blanda creme fraiche, citronskal, citronsaft, salt och gräslök.
  6. Salta pilgrimsmusslorna och stek dem i smör ca 1 minut på varje sida eller grilla i grillpanna. Fördela skaldjuren på tallrikar och lägg på såserna.

Recept från