Skagensill med pepparrot

Recept på skagensill med pepparrot. Klassiskt och lättlagat sillrecept med kända smaker där färsk pepparrot i lagom mängd ger extra god smak.
Carina Wall
Recept på skagensill med pepparrot.
Recept på skagensill med pepparrot. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 citron
  • 0,5 kruka dill
  • 80 g löjrom
  • 2 msk pepparrot - färskriven
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en skål. Tillsätt majonnäs och crème fraiche.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka dillen.

  3. Blanda ner citronskal och saft, dill, löjrom och pepparrot i såsen. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i såsen. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!