Skagenröra på smörstekt bröd

Recept av Årets kock Johan Backeus på skagenröra på smörstekt bröd. Använd en fast majonnäs, t ex Hellmann’s, om du inte gör egen. Röran kan annars bli för lös.

För 10 rundlar:

Ingredienser

500 g räkor med skal
2 kvistar dill
1,5 dl majonnäs
1 msk citron pressad
1 msk rödlök finhackad
0,5 msk pepparrot riven
1 krm salt
5 skivor formbröd ljust 
2 msk smör

Garnering:

0,25 citron
dill

20 minuter

Skagenröra på smörstekt bröd – gör så här:

  1. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen.
  2. Blanda räkor och dill med majonnäs, citronsaft, lök och pepparrot. Krydda med salt.
  3. Stansa ut tio rundlar ur brödskivorna. Stek brödet gyllene i smör.
  4. Skär bort skalet från citronen och skär ut två hinnfria klyftor. Skär dem i tio bitar. Lägg dillen
    i kallt vatten.
  5. Lägg en klick skagenröra på varje brödbit och toppa med en bit citron och dill.

 

Fler recept av Johan Backeus:

Fler recept med: Bröllop, Övrigt, Skaldjur, Snittar