Skagenröra på räkchips

Det går bra att förbereda skagenröran, men lägg den på chipsen precis före servering. Lägg gärna på röra i omgångar allteftersom gästerna anländer, annars blir chipsen mjuka.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 40 räkchips

Skagenröra

  • 3 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 2 msk gul lök - hackad
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 citron
  • dillkvistar
  • vattenkrasse

Gör så här

  1.  Lägg chipsen på fat. Skala räkorna.

  2. Blanda alla ingredienser till skagenröran och krydda med salt och peppar.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Dela skivorna i små bitar.

  4. Fördela skagenröran på chipsen precis före servering och garnera med citron, dill och ­vattenkrasse.* Räkchips finns i asiatiska ­butiker och välsorterade livsmedelsbutiker. Det går även att köpa ofriterade. Fritera då i olja 160-170° tills de poppar upp. De ska inte få färg utan vara vita.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!