Det går bra att förbereda skagenröran, men lägg den på chipsen precis före servering. Lägg gärna på röra i omgångar allteftersom gästerna anländer, annars blir chipsen mjuka.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

40 räkchips*

Skagenröra:

3 kg räkor med skal
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk pepparrot riven
2 msk lök hackad gul
2 msk dill hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

1 citron
dillkvistar
vattenkrasse

Skagenröra på räkchips – gör så här:

  1.  Lägg chipsen på fat. Skala räkorna.
  2. Blanda alla ingredienser till skagenröran och smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Dela skivorna i små bitar.
  4. Fördela skagenröran på chipsen precis före servering och garnera med citron, dill och ­vattenkrasse.* Räkchips finns i asiatiska ­butiker och välsorterade livsmedelsbutiker. Det går även att köpa ofriterade. Fritera då i olja 160-170° tills de poppar upp. De ska inte få färg utan vara vita.

 

Recept på grillad grön sparris med rökt skinka och gräslöksfärskost (se bild) hittar du här!

Fler recept med: Bröllop, Dop, Fest, Övrigt, Smårätter, Student