3.83.83.83.83.8

Skagenröra på crostini är alltid gott till bubbel. Klicka på röran strax före servering för att inte crostinin ska bli mjuk.

För 8 personer:

Ingredienser

300 g räkor, utan skal
80 g löjrom
1 msk dill, finhackad
16 crostini

Majonnäs:

1 äggula
1,5 msk citron, pressad
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

gräslök, hackad

20 minuter

Skagenröra på crostini – gör så här:

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
  2. Grovhacka räkorna och blanda dem med½ dl majonnäs, hälften av löjrommen och dill.
  3. Fördela röran på crostinin, toppa med resterande löjrom. Garnera med gräslök.

    anklever och skagenröra

    Foto: Helén Pe

    Välj bland två olika röror att klicka på crustinin. En med anklever med champagnerussin och en med skagenröra. Servera med champagne.

Fler recept med: Fest, Fisk, Gourmet och lyx, Skaldjur, Snittar