Skagenröra på crostini

Skagenröra på crostini är alltid gott till bubbel. Klicka på röran strax före servering för att inte crostinin ska bli mjuk.
Tove Nilsson
Välj bland två olika röror att klicka på crustinin. En med anklever med champagnerussin och en med skagenröra.
Välj bland två olika röror att klicka på crustinin. En med anklever med champagnerussin och en med skagenröra. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g räkor - utan skal
  • 80 g löjrom
  • 1 msk dill - finhackad
  • 16 crostini

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • gräslök - hackad

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft och senap. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.

  2. Grovhacka räkorna och blanda dem med½ dl majonnäs, hälften av löjrommen och dill.

  3. Fördela röran på crostinin, toppa med resterande löjrom. Garnera med gräslök.

    Foto: Helén Pe

    Välj bland två olika röror att klicka på crustinin. En med anklever med champagnerussin och en med skagenröra. Servera med champagne.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!