00000

Recept på en riktigt god skagenröra. Om räkorna varit frysta är det bra om de ligger kallt i ett durkslag ca 1 timme efter att de skalats så att vattnet rinner av. Skagenröran kan annars bli blaskig. Färska räkor är torrare och behöver inte rinna av.

För 10 personer

Ingredienser

1 kg räkor med skal (325 g skalade)
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk citron pressad
1 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
0,5 dl crème fraiche
2 msk dill finhackad

Skagenröra – gör så här:

  1. Hacka räkorna grovt och ställ åt sidan.
  2. Blanda äggula, senap och citronsaft i en rundbottnad skål. Vispa ner olja först droppvis och därefter i en jämn stråle.
  3. Blanda ner salt, peppar, crème fraiche och räkorna. Smaksätt med dill. Ställ röran kallt fram till servering.