3.73.73.73.73.7

Recept på skagen på krabba med avokado på kavring. Be att få krabban halverad i butiken, så går den lättare att rensa.

För 30 snittar:

Ingredienser

1 krabba, (ca 500 g, varav 300 g rensad vikt)
1 avokado
2 msk lätt crème fraiche
1 msk citron, pressad
2 krm salt
8 skivor bröd, mörkt osötat
100 g löjrom

20 minuter

Skagen på krabba med avokado på kavring – gör så här:

  1. Rensa krabban väl och skär  eventuell rom och krabbkött i mindre bitar. Knäck även de mindre klorna och peta ut köttet.
  2. Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Blanda  med crème fraiche, citronsaft och salt.
  3. Vänd ihop avokadon med krabbköttet.
  4. Kantskär brödet och skär det i  4 x 4 cm stora bitar. Fördela blandningen på brödet. Toppa med löjrom.
Fler recept med: Gourmet och lyx, Smårätter, Snittar