Recept på skagen på krabba med avokado på kavring. Be att få krabban halverad i butiken, så går den lättare att rensa.

För 30 snittar

Ingredienser

1 krabba (ca 500 g, varav 300 g rensad vikt)
1 avokado
2 msk lättcrème fraiche
1 msk citron pressad
2 krm salt
8 bröd skivor mörkt osötat
100 g löjrom

Skagen på krabba med avokado på kavring – gör så här:

  1. Rensa krabban väl och skär  ev rom och krabbkött i mindre bitar. Knäck även de mindre klorna och plocka ut köttet.
  2. Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Blanda  med creme fraiche, citronsaft och salt.
  3. Vänd ihop avokadon med krabbköttet.
  4. Kantskär brödet och skär det i  4 x 4 cm stora bitar. Fördela blandningen på brödet. Toppa med lite löjrom.