4.14.14.14.14.1

”Sjömanspotatis” med dillfrö, lök och öl är riktig husmanskost. Potatisen bräseras i öl och får en god smak  som påminner om klassisk sjömansbiff. Passar perfekt som den är med en grönsallad, eller till grillat kött.

För 4 potatis:

Ingredienser

500 g färskpotatis
1 gul lök, stor
1 msk rapsolja
1 msk smör
5 dl vatten
1,5 dl ljust öl
1 dl brun farin
2 dillkvistar
2 krm dillfrön
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

dillkvistar

40 minuter

Gör så här
1. Skrapa och halvera potatisarna. Skala och skiva löken.
2. Bryn potatis och lök i olja och smör ca 3 min. Häll på vatten och öl så att det täcker potatisen. Tillsätt farin, dillkvistar, dillfrön, salt och peppar.
3. Låt potatisen bräsera utan lock ca 20 min, tills den är mjuk med ett lätt tuggmotstånd. Späd eventuellt med mer vatten, det ska vara 1–2 dl vätska kvar när potatisen är färdig. Garnera med dillkvistar.