30 min + 1 1/2 timme i ugnen
Sjömansbiff med porter – gör så här:
- Lägg lergrytan i kallt vatten ca 30 min. Putsa och skär köttet i strimlor. Skala potatis och lök. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och skiva löken tunt.
- Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar. Varva kött, potatis och lök i lergrytan. Låt översta lagret vara potatis. Strö över timjan och körvel.
- Blanda vatten och fond och häll i grytan tillsammans med porter och soja. Lägg i lagerblad och tillsätt pepparkorn.
- Lägg på locket och ställ grytan mitt i ugnen. Sätt ugnen på 150 grader och låt grytan stå ca 1 1/2 timme tills köttet är mört och potatisen genomkokt.
- Strö persilja över grytan och servera med bröd, sallad och saltgurka.