Sjömansbiff med porter

Porter, potatis, lök, nötkött och tid. Det är i princip allt som behövs för att laga en sjömansbiff.

30 min + 1 1/2 timme i ugnen

1. Lägg lergrytan i kallt vatten ca 30 min. Putsa och skär köttet i strimlor. Skala potatis och lök. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och skiva löken tunt.

2. Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar. Varva kött, potatis och lök i lergrytan. Låt översta lagret vara potatis. Strö över timjan och körvel.

3. Blanda vatten och fond och häll i grytan tillsammans med porter och soja. Lägg i lagerblad och tillsätt pepparkorn.

4. Lägg på locket och ställ grytan mitt i ugnen. Sätt ugnen på 150 grader
och låt grytan stå ca 1 1/2 timme tills köttet är mört och potatisen genomkokt.

5. Strö persilja över grytan och servera med bröd, sallad och saltgurka.

Recept från