Sirapsstekt vitkål 


Sirapsstekt vitkål 
där sirapen förstärker kålens lite söta smak.
Malin Söderström
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g smör
  • 3 msk sirap - ljus
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Skär vitkålen i grova bitar. Stek den i olja och smör så att kålen mjuknar och får färg. Ringla över sirapen och häll på vinägern. Krydda med salt och peppar. Ta upp kålen.

  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem hastigt i stekpannan. Blanda ner i kålen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!