Sirapsfläsk med syrad kål

Syra, sälta och sötma samsas i en tappning av choucroute. Syran bryter av veteölet och det rökta sirapsfläsket höjer vetesmaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g rökt sidfläsk i bit
  • 5 timjan - kvistar
  • 3 flaskor lönnsirap - (à 250 g)
  • 2 msk sherryvinäger

Syrad kål

  • 1 spetskålshuvud - (400 g)
  • 1 äpple - syrligt
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 msk citron - pressad
  • 4 bladpersilja - kvistar

Gör så här

  1. Skär fläsket i 1/2-cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med repad timjan. Täck med lönnsirap. Tillsätt sherryvinäger och låt sjuda under lock ca 1 timme.

  2. Lyft upp fläsket och lägg det i ett durkslag för att droppa av. Dela det i mindre bitar. Lägg köttet i en ugnssäker form.

  3. Kål: Finstrimla kålen. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Blanda kål, äpple och äppelcidervinäger. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Ställ kallt.

  4. Sätt ugnen på 150°. Värm fläsket före servering mitt i ugnen ca 10 min. Strimla persiljan och blanda med kålsalladen.

  5. Fördela kålen på tallrikar eller i skålar och lägg på fläsket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!