Sirapsbröd

Bröden är goda nybakade med smör eller med ost- eller skinkskiva på. Goda också med marmelad till kaffe eller te. Vi fryser också in och tar upp och tinar några i taget. Receptet är känt som Farmors julbröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap - ljus
  • 12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Finfördela jästen i en bunke.

  2. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.

  3. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

  4. Jäs under bakduk ca 45 min. Sätt ugnen på 250°.

  5. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till 1/2 cm tunn kaka. Pudra över lite mjöl. Skär varje del i 14-16 portionsbitar.

  6. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Nagga med gaffel.

  7. Grädda direkt mitt i ugnen 5-7 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!