Silltartar på matjessill och dijonsenap

Salt och Sills silltartar görs på matjessill från Rivöfjordens konservfabrik. Till tartaren serverar Daniel Nilsson en potatis- och äggsallad. Klassiska tillbehör, men i en ny form.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g matjessillfiléer
  • 1 silverlök - finhackad
  • 1 tsk dijonsenap

Potatis- och äggsallad

  • 3 ägg - hårdkokta
  • 2 potatisar - kokta kalla
  • 3 msk gräddfil
  • 0,5 dl gräslök - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Tärna sillfiléerna fint.

  2. Blanda samman sill, lök och senap. Forma till små "puckar" alldeles före servering eftersom de vätskar sig lite.

  3. Potatis- och äggsallad: Hacka ägget. Tärna potatisen.

  4. Rör ihop ägg och potatis med gräddfil. Blanda i gräslöken. Salta och peppra. Forma till matskedsstora puckar eller ägg.

  5. Lägg upp silltartaren med ägg- och potatissalladen. Servera med västerbottensost, fäbodsknäcke och ett salladsblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!