Silltårta - en läsarfavorit sedan 1993

Den här silltårtan är enkel att göra och har blivit en läsarfavorit. Den kan stå helt färdig i kylen 3–5 timmar i förväg.

Ingredienser

  • 2 förp hönökaka - (6 halvmåneformade bröd)
  • 2 msk smör - rumsvarmt
  • 1 st gul lök - liten
  • 5 dl västerbottenost - riven
  • 3 dl gräddfil
  • 6 st ägg - hårdkokta
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl majonnäs
  • 2 - 3 dl grönsallad
  • 1 burk inlagd sill med lök (600 g)
  • 1 burk senapssill (260 g)
  • 1 burk tomatsill - (275 g)

Garnering

  • gräslök - finhackad
  • lökringar
  • dill

Gör så här

  1. Bred smör på bröden. Lägg två av bröden på ett stort uppläggningsfat till en rund botten.

  2. Skala och finhacka löken. Fördela  osten över bottnen. Strö över löken. Bred ut gräddfilen över löken.

  3. Lägg på två nya bröd och se till att skarven kommer med lite förskjutning mot den undre skarven. Skala och skiva äggen. Lägg på äggen. Krydda med peppar och bred på majonnäsen.

  4. Lägg på de två sista bröden. Finstrimla salladen. Täck med ett tunt lager sallad. Skär sillfilén i bitar. Lägg dem som en ring på tårtan.

  5. Fortsätt med en ring av senapssill och slutligen tomatsillen i mitten. Garnera med gräslök, lökringar och dill.

Läsarbrev med önskemål om silltårtan:

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!