Silltårta med ansjovis och rödbetor

Låt silltårtan stå och mogna ca 2 timmar i kylen så blir den ännu godare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 24 kavring - skivor

Fyllning

  • 0,5 rödlök
  • 4 ägg - hårdkokta (2 + 2)
  • 2 burkar anjovis - (à 125 g)
  • 1 dl rödbetor - inlagda
  • 2 potatisar - kokta (150 g)
  • 200 g färskost - naturell eller med gräslök

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl smörgåskaviar
  • 2 msk gul lök - hackad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 burk lucullus - skivad smörgåssill i dillsås Abba (100 g)
  • 10 svarta oliver
  • 0,5 rödlök
  • 150 g sallad - blandad (1 påse)
  • dill
  • basilika

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och lägg ihop 8 skivor till botten på ett fat. Skala och hacka löken och två av äggen. Häll av spadet från ansjovisen och hacka den. Hacka även rödbetor och potatis. Blanda alltihop med färskosten.

  2. Bred på hälften av fyllningen på bröden. Lägg på ytterligare ett lager bröd. Bred över resten av fyllningen och avsluta med ett lager bröd.

  3. Vispa grädden och blanda den med kaviar och lök. Bred grädden över och runt om tårtan.

  4. Garnera med gräslök, 2 ägg i klyftor, sill, oliver, rödlöksringar, sallad, dill och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!