00000

Låt silltårtan stå och mogna ca 2 timmar i kylen så blir den ännu godare.

För 8 person(er)

Ingredienser

24 kavring, skivor

Fyllning:

0,5 rödlök
4 ägg, hårdkokta (2 + 2)
2 burkar ansjovis, (à 125 g)
1 dl rödbetor, inlagda
2 potatisar, kokta (150 g)
200 g färskost, naturell eller med gräslök

Garnering:

3 dl vispgrädde
1,5 dl smörgåskaviar
2 msk gul lök, hackad
1 knippa gräslök
1 burk lucullus skivad smörgåssill i dillsås, Abba (100 g)
10 svarta oliver
0,5 rödlök
150 g blandad sallad, (1 påse)
dill
basilika

1. Skär bort kanterna på brödet och lägg ihop 8 skivor till botten på ett fat. Skala och hacka löken och två av äggen. Häll av spadet från ansjovisen och hacka den. Hacka även rödbetor och potatis. Blanda alltihop med färskosten.
2. Bred på hälften av fyllningen på bröden. Lägg på ytterligare ett lager bröd. Bred över resten av fyllningen och avsluta med ett lager bröd.
3. Vispa grädden och blanda den med kaviar och lök. Bred grädden över och runt om tårtan.
4. Garnera med gräslök, 2 ägg i klyftor, sill, oliver, rödlöksringar, sallad, dill och basilika.

Fler recept med: Fest, Fisk, Övrigt, Påsk, Tårtor