00000

Recept på sillsallad i små munsbitar som blev en av redaktionens favoriter. Klassiska smaker i ny presentation!

För 10 personer

Ingredienser

2 pkt 5-minuterssill
5 rödbetor inlagda
2 saltgurkor
2 äpplen gärna Ingrid Marie
1 purjolök bit (ca 5 cm)
2-3 msk hovmästarsås
5 ägg hårdkokta
1 dl crème fraiche
25 g svart stenbitsrom
dillvippor

20 minuter

Sillsallad på ägghalvor

  1. Låt sillen rinna av. Skär sill, rödbetor och saltgurka i tärningar. Kärna ur och tärna äpplena. Skiva purjolöken tunt. Blanda betor, sill, gurka, purjolök och äpple med hovmästarsås.
  2. Koka äggen. Spola dem kalla. Skala och skär äggen i halvor. Lägg på en klick sillsallad, crème fraiche och stenbitsrom. Garnera med dill.
Fler recept med: Fisk, Jul, Sallader, Sill