Recept: Allt om Mats redaktion
Sillsallad i glas
Recept på sillsallad i glas. Det känns enkelt och elegant att servera sillsalladen i små glas.
Ingredienser
- 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
- 200 g rödbetor - inlagda
- 1 saltgurka
- 1 potatis - kokt (100 g)
- 0,5 äpple - litet
- 1 dl crème fraiche - lätt
- 2 msk rödbetsspad
- 1 krm svartpeppar - nymald
Garnering
- 1 ägg - hårdkokt
- 1 msk gräslök - finhackad
Gör så här
-
Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar. Skär rödbetor och gurka i små tärningar. Skala potatisen och det urkärnade äpplet och skär i små tärningar.
-
Blanda sill och grönsaker med crème fraiche. Färga och smaksätt med rödbetsspad och peppar.
-
Fördela sillsalladen i små glas. Skala och finhacka ägget. Blanda det med gräslöken. Toppa sillsalladen med ägghacket precis före servering.