Sillsallad i glas

55555

Recept på sillsallad i glas. Det känns enkelt och elegant att servera sillsalladen i små glas.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
200 g rödbetor, inlagda
1 saltgurka
1 potatis, kokt (100 g)
0,5 äpple, litet
1 dl lätt crème fraiche
2 msk rödbetsspad
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

1 ägg, hårdkokt
1 msk gräslök, finhackad

25 minuter

Sillsallad i glas – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar. Skär rödbetor och gurka i små tärningar. Skala potatisen och det urkärnade äpplet och skär i små tärningar.
  2. Blanda sill och grönsaker med crème fraiche. Färga och smaksätt med rödbetsspad och peppar.
  3. Fördela sillsalladen i små glas. Skala och finhacka ägget. Blanda det med gräslöken. Toppa sillsalladen med ägghacket precis före servering.

Recept: Allt om Mats redaktion

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill