Sillsallad i glas

Recept på sillsallad i glas. Det känns enkelt och elegant att servera sillsalladen i små glas.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 200 g rödbetor - inlagda
  • 1 saltgurka
  • 1 potatis - kokt (100 g)
  • 0,5 äpple - litet
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk rödbetsspad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 ägg - hårdkokt
  • 1 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar. Skär rödbetor och gurka i små tärningar. Skala potatisen och det urkärnade äpplet och skär i små tärningar.

  2. Blanda sill och grönsaker med crème fraiche. Färga och smaksätt med rödbetsspad och peppar.

  3. Fördela sillsalladen i små glas. Skala och finhacka ägget. Blanda det med gräslöken. Toppa sillsalladen med ägghacket precis före servering.

Recept: Allt om Mats redaktion

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!