Sillpannacotta
En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.
Ingredienser
- 3 gelatinblad
- 420 g 5-minuterssill - (1 ask)
- 2,5 dl mellangrädde
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 3 msk senap
- 0,5 dl dill - hackad
- 1 dl gräslök - hackad
- 3 dl gräddfil
Garnering
- 8 rädisor
Gör så här
-
Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min.
-
Låt sillen rinna av och grovhacka den.
-
Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
-
Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
-
Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
-
Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, á 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
-
Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.