Sillpannacotta

En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 420 g 5-minuterssill - (1 ask)
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk senap
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 3 dl gräddfil

Garnering

  • 8 rädisor

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Låt sillen rinna av och grovhacka den.

  3. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.

  4. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.

  5. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.

  6. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, á 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.

  7. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!