I annonssamarbete med SöNDAG

00000

För 4 portioner

Ingredienser

4 ägg
4 formfranska i skivor, gärna nyckelhålsmärkt
bordsmargarin, gärna nyckelhålsmärkt
16 löksill, bitar, ca
2 små ägg
1 dl majonnäs
salt och svartpeppar

Garnering:

dill och gräslök

Sillmacka med ägg och majonnäs

 

1. Koka fyra ägg i sju minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor.
2. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå och lägg på avrunnen löksill.
4. Skilj gulan från vitan.
5. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra.
6. Vispa äggvitan till hårt skum.
7. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran.
8. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar cirka fem minuter.
9. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.

Fler recept med: Fest, Fisk, Mackor, Midsommar, Påsk, Söndag, Svenskt