Sillmacka med ägg och majonnäs

Kristina Eriksson
Sillmacka med ägg och majonnäs
Sillmacka med ägg och majonnäs Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 formfranska - i skivor gärna nyckelhålsmärkt
  • bordsmargarin - gärna nyckelhålsmärkt
  • 16 bitar löksill - ca
  • 2 små ägg
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • dill och gräslök

Gör så här

  1. Koka fyra ägg i sju minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor.

  2. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.

  3. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå och lägg på avrunnen löksill.

  4. Skilj gulan från vitan.

  5. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra.

  6. Vispa äggvitan till hårt skum.

  7. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran.

  8. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 grader, det tar cirka fem minuter.

  9. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!