Sillabröd

Ett lättbakat bröd som passar bra till sillen. Det här brödet bakas inte med jäst, utan med bikarbonat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1,5 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetegroddar
  • 1,75 dl vetekli
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl sirap
  • 1 l lättfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Tillsätt sirap och lättfil. Blanda väl.

  3. Häll upp degen i 2 smorda formar (à 1 1/2 liter).

  4. Grädda på nedersta falsen 70-80 minuter. Stjälp upp och låt svalna på galler under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!