Sill med kumquats och kryddpeppar

Sill med kumquats och kryddpeppar är en vacker krydd- och citrussmakande sillinläggning.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 förp inläggningssill - (à 420 g), urvattnad
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 2 lagerblad
  • 1 silverlök
  • 10 kumquats

Gör så här

  1. Koka en lag av ättika, socker och vatten. Stöt kryddpepparn i mortel. Lägg kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad i lagen.

  2. Skölj av sillen med kallt vatten och låt den rinna av i durkslag. Skär sillen i bitar. Skala och skiva löken. Skölj kumquats noga i ljummet vatten och skiva dem. Varva sill, lök och kumquats i en burk och häll på lagen.

  3. Låt stå i kylen ca 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!