55555

Sill med kumquats och kryddpeppar är en vacker krydd- och citrussmakande sillinläggning.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 förpackningar inläggningssill, (à 420 g), urvattnad
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
10 kryddpepparkorn
1 tsk senapsfrön, gula
2 lagerblad
1 silverlök
10 kumquats

20 minuter + 2 dygn i kyl

Sill med kumquats och kryddpeppar – gör så här:

  1. Koka en lag av ättika, socker och vatten. Stöt kryddpepparn
    i mortel. Lägg kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad i lagen.
  2. Skölj av sillen med kallt vatten och låt den rinna av i durkslag. Skär sillen i bitar. Skala och skiva löken. Skölj kumquats noga i ljummet vatten och skiva dem. Varva sill, lök och kumquats i en burk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen ca 2 dygn.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill