Sill med curry, räkor och äpple

Recept på sill med curry, räkor och äpple. Är tiden knapp kan du förstås använda färdigskalade räkor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 pkt steksill
  • 500 g räkor - med skal
  • 1 purjolök - (ca 10 cm)
  • 2 äpplen
  • 4 msk smör
  • 1 tsk curry

Tillbehör

  • 600 g potatis - kokt
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och lägg den på hushållspapper. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena.

  2. Fräs purjo och äpplen i 2 msk smör ca 5 min. Tillsätt räkorna och krydda med curry.

  3. Stek sillen i 2 msk smör ca 2 min på varje sida. Servera sillen med räkfräset och kokt potatis och garnera med dill. Ca 500 kcal per portion, 28 g fett, 28 g protein, 34 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!