Sill med chili och pickles

00000

Recept på sill med chili och pickles. Här används matjesfiléer istället för söt inläggningssill. Till inläggningen används färdiga pickles.

För 10-12 personer på buffé:

Ingredienser

3 burkar matjesfiléer hela, (à 200 g)
1 dl pickles
0,5 dl gul lök
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
2 msk chilisås
0,5 dl dill hackad
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

pickles
dill

15 minuter + 1 dygn i kyl

Sill med chili och pickles – gör så här:

  1. Låt matjesfiléerna rinna av och skär dem i 1–2 cm breda bitar.
  2. Hacka picklesen. Skala och finhacka löken. Blanda majonnäs, crème fraiche, chilisås, dill och peppar. Vänd ner sill, pickles och lök. Låt stå i kylen ca 1 dygn.
  3. Garnera sillen med pickles och dill precis för servering.

Recept av: Fredrik Eriksson

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Övrigt