55555

Sill i gin- och blåbärslag är en lite annorlunda sill. 5-minuterssillen ligger redan i en ättikslag. Häll bort den och ersätt med en lag av gin och blåbär.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
1 schalottenlök, stor

Lag:

8 enbär
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
2 msk gin
1 dl blåbär, frysta

20 minuter + avsvalning + 2 timmar i kyl

Sill i gin- och blåbärslag – gör så här:

  1. Lag: Krossa enbären. Blanda vatten, socker, ättika och enbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt gin och 2/3 av blåbären och låt lagen sjuda ytterligare ca 5 min. Låt kallna.
  2. Låt sillen rinna av. Skär sillfiléerna i bitar. Skala och finstrimla löken. Lägg sill och lök i en skål.
  3. Sila lagen över sillen. Blanda ner de sparade blåbären, ställ sillen i kylen ca 2 timmar före servering.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Fisk, Jul, Sill