Sill i dillsås

Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g steksill - 1 förpackning
  • 0,5 squash - (ca 200 g)
  • 1 gul lök - hackad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 dl dill - hackad

Till servering

  • potatis - kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna hastigt i kallt vatten. Låt dem rinna av och dra bort eventuellt skinn. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skölj squash och riv den grovt på rivjärn. Fördela squash och lök i en ugnssäker form. Lägg sillen ovanpå. Blanda samman crème fraiche med mjölk, majsstärkelse och dill och fördela över alltsammans i formen.

  3. Stek i mitt i ugn ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. Nyponsoppa med smulat digestivekex blir gott som efterrätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!