00000

Silkeslen chokladmousse är oväntat gott och enkelt. Dessutom blir desserten lite nyttigare än en klassisk chokladmousse.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g choklad, mörk (70 %)
350 g silkestofu, rumsvarm
1 + 1 msk honung, flytande eller lönnsirap
0,5 krm kardemumma, nystött
0,5 krm salt

Topping:

hallon, färska
choklad, mörk (70 %)

15 minuter

Silkeslen chokladmousse – gör så här:

  1. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna till rumstemperatur.
  2. Mixa silkestofun med 1 msk honung eller lönnsirap. Tillsätt chokladen och mixa till en helt slät kräm. Blanda i kardemumma och salt. Fördela moussen i glas eller skålar.
  3. Ringla 1 msk honung eller lönnsirap över moussen vid servering. Strö över hallon och riven choklad.
Fler recept med: Fredagsmat