Silkeslen chokladmousse

Silkeslen chokladmousse är oväntat gott och enkelt. Dessutom blir desserten lite nyttigare än en klassisk chokladmousse.
Sophie Berlin
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk (70 %)
  • 350 g silkestofu - rumsvarm
  • 1 msk honung - flytande eller lönnsirap + 1 msk
  • 0,5 krm kardemumma - nystött
  • 0,5 krm salt

Topping

  • hallon - färska
  • choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna till rumstemperatur.

  2. Mixa silkestofun med 1 msk honung eller lönnsirap. Tillsätt chokladen och mixa till en helt slät kräm. Blanda i kardemumma och salt. Fördela moussen i glas eller skålar.

  3. Ringla 1 msk honung eller lönnsirap över moussen vid servering. Strö över hallon och riven choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!