Sik, lenrimmad

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg sikfiléer - benfria, men med skinnet kvar
  • 4 msk salt
  • 4 msk strösocker

Till servering

  • vit sparris - lättkokt
  • pepparrot - riven
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda salt och socker. Gnid in filéerna med blandningen. Lägg ihop filéerna köttsida mot köttsida. Placera fisken i dubbla plastpåsar och förslut väl. Låt fisken rimma i kylen ca 3 tim.

  2. Skrapa bort saltet från filéerna och skär den i 4-5 cm tjocka bitar. Stek fisken hastigt i smör i stekpannan, 1-2 min på var sida, beroende på tjocklek.

  3. Servera med forellromsås, vit sparris, riven pepparrot och citronskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!