Siciliansk sallad

Lätt syrlig och myntasmakande. Servera salladen med italienskt lantbröd och getost eller till grillat lammkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 citron
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl mynta - hackad, färsk
  • 3 tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär auberginerna i 3 cm stora tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och strö på salt.

  2. Ugnstek mitt i ugnen 15-20 min och vänd tärningarna ett par gånger så att de blir mjuka och lätt brynta.

  3. Lägg den stekta auberginen i en skål, pressa över citronsaft, krydda med peppar och blanda ner myntan.

  4. Kryssa tomaterna i toppen, skålla dem 15 sek i kokande vatten och dra av skalen. Halvera, kärna ur, skär dem i bitar och blanda med auberginerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!